02-07-07

België - Ned. Antillen 0-2

De Belgische Dames hebben zaterdag op Braxgata tegen de Nederlandse Antillen gespeeld.

De NA spelen over 2 weken in Rio de Janeiro de 15de Pan American Games. Voor de Belgische Dames is de situatie anders; ze komen net uit de examens en zijn vanaf vandaag in vakantie. De laatste rechte lijn begint op 23 juli om klaar te zijn voor 2 september wanneer ze in Siauliai het EK gaan spelen. Hun doelstelling daar is promotie naar de A groep en kwalificatie voor het préolympisch tornooi voor Peking.

Op het veld was dit ook duidelijk te zien, de NA zijn klaar voor hun competitie, de Belgische Dames hebben nog veel werk.

België begon veel te slap aan de wedstrijd, veel te afwachtend. De NA speelde erg aggressief zoals ze in Nederland in hoofdklasse gewoon zijn, de Belgische Dames hadden daar geen antwoord op. Ze vonden elkaar niet en lukten geen 3 passen na elkaar. Vrij snel maakten de NA 0 – 1 en nog voor de rust stond 0 – 2. België had achter de bal gelopen en geen kans kunnen forceren.

Enkel op wilskracht kwam België in de 2de helft een beetje in de wedstrijd. Op geen één moment hebben de Belgen het spel kunnen controleren. Een kwartier voor tijd na balrecuperatie ver op onze helft kon Astrid Vervaet via rechts de cirkel binnen lopen, ze besloot om niet zelf te schieten maar haar pass naar Margaux Grossen was onzuiver en weg was de enige kans van de wedstrijd.

Het bleef bij 0 – 2.

Met Pasen hadden de Belgen nog van de NA gewonnen. Het zal in de laatste faze een kwestie zijn van veel wedstrijden spelen om automatismen te creëren. en veel tijd samen door te brengen om een blok te vormen De groep heeft voldoende kwaliteiten om de doelstellingen te bereiken maar net zoals bij de Heren is de selectie erg smal. Daarom zal het heel belangrijk zijn dat de geblesseerden terugkomen en dat iederéén inzetbaar is voor het EK.

09:09 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.