17-12-07

Stage Portugal

Dag 1 en 2

Na een vlotte vliegreis zijn we aangekomen in het moderne sportcentrum in Lousada (ong. 40 km van Porto). Het (water)veld en stadion zijn van 2003 en zijn trapsgewijze in een heuvel uitgebouwd. Onder de tribune bevindt zich een herberg met slaapzalen waar ong. 45 personen kunnen verblijven. Alles netjes onderhouden maar wel erg "basic". Voor al onze maaltijden moeten we 10 minuutjes wandelen naar een redelijk ongezellig restaurantje maar we worden er goed bediend, De mensen doen hun best om het ons zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Normaal was het voorzien dat er na aankomst in Loudsada, in de namiddag, gezwommen zou worden, spijtig genoeg was het zwembad overbezet en konden we er dus niet terecht. Gelukkig was de zon van de partij en zo lang die scheen was er een aangename temperatuur.

‘s Avonds hebben we met z’n allen naar de film "Goud" gekeken, over de Nederlandse damesploeg op weg naar winst van het Wereldkampioenschap in 2006.

Na een, voor de meesten, goede nachtrust en ontbijt, was het tijd voor de eerste training.

Sommige dames, doorlopen tijdens deze stage een speciaal programma o.l.v. Kim, onze kiné, omdat ze terug komen uit blessure of nog te geblesseerd zijn om voluit te trainen: Morgane Vouche: schouderblessure, Gaëlle Valcke: gebroken hand, en Eugénie Dekeyser: knieblessure. Zoals reeds gemeld moest Céline Closset onverhoopt afzeggen voor de trip naar Portugal omdat ze een elleboogbreuk heeft opgelopen door een ongelukkige val op straat.
Speelden: Nadine Khouzam, Laurence Leysen, Valérie Vermeersch, Valérie Herbert, Sophie Voet, Anne-Sophie Van Regemortel, Lola Danhaive, Olivia Bouche, Astrid Vervaet, Sofie Gierts, Charlotte De Vos, Valentine Van Vyve, Margaux Grossen. Als 3de keepster kon Ruth Knops niet spelen.

Portugal dat een nog een jonge hockeynatie is, voor wat betreft dameshockey, wilde graag een oefeninterland spelen, hoewel hier al volop het zaalhockeyseizoen bezig is. De zeer jonge ploeg (o.a. met meisjes van 15) was wel erg zwak. Onze meisjes begonnen zeer fanatiek en na enkele minuten was het al 0-4. De eerste helft eindigde met 0-6. Na de rust zetten onze dames er nog een tandje bij wat uiteindelijk resulteerde in de 0-13 eindstand.
Wat we vooral van deze wedstrijd zullen herinneren, is het vlotte inpassen in de ploeg van de nieuwe speelsters en de vriendelijkheid en de goede medewerking van de verantwoordelijken van de Portugese hockeybond en de gemeente Lousada om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.
Ook vandaag, zondag, scheen de zon heel fel,. Het licht bevroren terrein was door de warmte van de zon meteen ontdooid maar vanaf dat deze achter het stadion verdween was de kou des te sterker aanwezig.
Vanavond weer een heldere hemel dus iedereen zal weer diep onder haar/zijn donsdeken mogen kruipen!

Omdat het zo snel afkoelt in de namiddag, heeft coach Michel beslist om het dagschema drastisch te veranderen. De dames gaan nu vroeger trainen ‘s morgens en vlak na de middag en pas daarna fitness of zwemmen (dus ook wat vroeger opstaan dan eerst gedacht…)

Spijtig genoeg is er geen WiFi of gewone internetverbinding hier in het sportcentrum, ook niet in het restaurant, vandaar dat de berichtgeving over onze stage niet erg vlot kan verlopen!

Dag 3 maandag 17 december

Vandaag was het veld erger bevroren dan gisterenochtend. Daarom werd het programma toch weer omgegooid. Na het ontbijt ineens door naar de fitness en daarna zwemmen.

Na de lunch een langdurende training, fijn in de warme zon. Eindigend met een matchke.

-----

Il nous est pour l'instant difficile d'avoir acces a internet. Nous ferons le maximum pour vous tenir informes du deroulement du stage. ( sans accents )

22:21 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

verslag stage Bedankt Linda voor dit uitgebreid verslag. De supporter van dienst apprecieert!
Groetjes aan al mijn kennissen!
Yves de l'Antwerp

Gepost door: yves Goffin | 17-12-07

De commentaren zijn gesloten.