25-03-08

Breda : 3 oefeninterlands.

De afgelopen paasdagen waren zeer druk voor onze damesploeg.

21/03/2008  :
Op vrijdag voormiddag afspraak op Antwerp om dan gezamenlijk naar Breda te rijden, hotelkamers innemen en dan lunch op Push.
We werden opgewacht door onze 2 ploegbegeleiders die ons waar mogelijk, de verdere dagen zouden helpen.

Na de lunch (broodmaaltijd) wandelden we terug naar het hotel en kregen de dames de eerste briefing, waarbij Robert Van de Walle (Olympisch en wereldkampioen Judo) werd voorgesteld. Hij zal de komende maand, de ploeg mee begeleiden, om zijn ervaring met sport op hoog niveau en prestaties onder hoge druk, met het team te delen . Die eerste sessie viel in goede aarde, dan verder voorbereiden voor de eerste match van dit paasweekend : tegen de ons al bekende ploeg van Nederlandse Antillen (1 maal gelijk en 2 x verloren tijdens vorige ontmoetingen).

Tijdens de line-up voor de match werd kapitein, An Christiaens, in de bloemetjes gezet voor haar 50ste cap ! (sorry foto mislukt)

De wedstrijd vond plaats op HCPush onder barre omstandigheden. De verlichting was niet optimaal en er was een harde, koude wind met af en toe regenvlagen. Toch waren onze dames zeker van hun stuk, dat ze een goede prestatie wilden neerleggen. Ze begonnen zeer snel en hoog aan de match wat al rap resulteerde in een prachtig doelpunt van Sofie Gierts.(backhand shot 1-0). Onze dames speelden op hun tempo verder en N-A liep achter de bal aan, toch moest Elizabeth Achten enkele keren goed tussen komen om het Belgisch doel schoon te houden. Ons aanvallend spel verliep vlot en dit resulteerde in nog mooie doelpunten van Charlotte De Vos en nogmaals van Sofie Gierts (op splijtende pas van Anne Sophie Van Regemortel). 3-0 in de rust. De tweede helft  begon NA dan harder en sneller te spelen wat hun al direct een doelpunt opbracht 3-1. Sophie Van Regemortel kon via een hobbeldoelpunt op een PC  4-1 maken. N-A kon de stand milderen tot een eindstand van 4-2.

Na de match kregen de dames een ijsbad –vóór de warme douche- dit is een nieuwe therapie om de spieren sneller te laten recupereren. Dan nog een diner/buffet op Push en terug naar het hotel voor een stretch- en relaxatiesessie o.l.v. Robert, waarna iedereen, zeer ontspannen, naar bed ging.

22/03/2008 :
Wake-up om 07u15,  jogging 07u30 en om 08u45 ontbijt (buffet met zeer veel, gezonde, keuze) daarna gesprek en oefensessie o.l.v. Robert in 1 van de vele zalen van het hotel. Lunch op Push en daarna vertrek naar BredaHC voor de match, om 14:00,  tegen Jong Oranje. De weersomstandigheden waren nog slechter dan de avond voordien. Er was wel heel wat publiek vanuit België op komen dagen! Het veld was traag door de vele regenbuien, onze meisjes begonnen redelijk aan de match hoewel er steeds een licht overwicht was voor de oranjedames. Toch gingen we de rust in met een 2-1 achterstand, doelpunt van Charlotte Devos en iedereen geloofde in de mogelijkheid om er toch een gelijkspel uit te halen. Tijdens de rust kregen de dames thee met honing om zich wat op te warmen maar jammer genoeg had dit geen effect want binnen de 10 minuten van de 2de helft, stonden we achter met 5-1, daarna herpakte de ploeg zich enigszins maar kon ondanks af een toe aandringen niet meer scoren. Jong Oranje scoorde daarentegen nog 2 maal. Eindstand 7-1. Een uitslag om snel te vergeten (zoals Robert zegt : niet dubben over wat gebeurd is, even analyseren en dan weer vooruit kijken naar de volgende wedstrijd)
OOk nu werd er een ijsbad genomen en daarna een warme douche. Diner/buffet vond plaats op Breda HC, waarna we per bus terug naar het hotel gebracht werden. Weer vond een “mentale” sessie plaats  met Robert en daarna vergaderden de dames, onderling, om een presentatie voor te bereiden, iedereen ging daarna weer vroeg naar bed.

23/03/2008 :
Wake up 08u00, jogging 08u15 ontbijt 08u30. Presentatie van de dames over tactiek. De coaches waren zeer tevreden over het geleverde werk. Daarna koffers inpakken, lunchen op Push en dan weer per bus naar Breda HC voor de belangrijke ontmoeting tegen Engeland. Belangrijk in die zin dat moest blijken of de dames hun teleurstelling van de dag voordien verteerd hadden en of ze weer een vuist konden vormen zoals tegen Nederlandse Antillen.
De Engelse ploeg was een mix van A-kern speelsters aangevuld met U-21 speelster (Sommige speelsters bereidden zich met Groot Brittanië ergens anders voor op de OS). Weer konden we rekenen op een redelijk groot aantal Belgische toeschouwers (waarvoor dank!). Onze meisjes hadden vanaf het begin het heft in handen tegen de Engelsen. Redelijk vroeg in de wedstrijd stond Carol Dembour alleen voor de keepster en maakte met een mooi “lob”doelpunt 1-0. Nog enkele mooie pogingen van onze dames werden door de engelse keepsters geweerd, een tegendoelpunt kwam na ca. 25 min. maar dan kon Margaux Grossen via een prachtige deviatie op aangeven van Charlotte Devos 2-1 maken. De ruststand werd de eindstand na een evenwichtige tweede helft met heel hard (soms vuil) spel van de Engelsen en zwak arbitreren van de Nederlandse scheidsrechters, maar onze dames lieten zich niet aftroeven en weerden zich fel. Een goede voorbereiding voor het soort spel wat hun te wachten staat in Kazan! Eindigen met een overwinning smaakt zó goed! Foto's van de match staan op onze Photospace (klik op button in de zijkolom   BNT Dames Photos )

Na het ijsbad, de warme douche, de bustrip naar Push en een lekkere warme maaltijd aldaar, werd, met een korte evaluatiebabbel, afscheid genomen van de organisators van het EFHGB en de terugtocht naar huis aangevat.

Nu weer opladen voor de 2 interlands tegen Spanje komende vrijdag en zaterdag (waarvoor we hopen op extra veel supporters!)

zomeruur 2008

18:24 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

verslag van Linda Hartelijk dank Linda voor je uitstekend verslag.
Et tant pis pour moi d'avoir été uniquement présent le samedi lors du match catastrophe contre Jong Oranje (een ware afstraffing!)...

Gepost door: yves Goffin | 25-03-08

De commentaren zijn gesloten.