31-03-08

Belgique-Espagne 3-1

belspa2

Photo Philippe Demaret

Sur le blog de Laurent Toussaint : les vidéos RTBF : cliquez ici

Article sur www.lalibre.be

Exploit fêté sous le soleil
Raphaël Meulders

Battues vendredi par l'Espagne, les Diablesses ont pris leur revanche (3-1).

La Fédération avait mis les petits plats dans les grands pour l'organisation de ce match de préparation opposant nos Dames à l'Espagne, dans les installations du Braxgata.

Des cars avaient ainsi été spécialement affrétés pour aller chercher les hockeyeurs en herbe aux quatre coins de notre pays et les convier à la fête. Car autour des "clinics" organisés par l'équipe nationale Messieurs, des séances d'autographes et du chaleureux goûter, c'est bien tout le hockey belge qui était célébré.

La cerise sur le gâteau des 500 invités (dont 300 jeunes et un invité surprise... le soleil), vint de nos Diablesses qui l'ont emporté de brillante manière (3-1) face aux redoutables Espagnoles (8es mondiales). "J'étais assez frustré par rapport au match de la veille (NdlR : défaite 1-5), où sans un flottement de 15 minutes, nous aurions pu inquiéter davantage les Ibériques", analysait l'entraîneur Michel Van den Boer.

Les Diablesses n'ont pas répété ces errements et ont démontré que leur pc était bien affûté puisque les 3 buts belges (A.-S. Van Regemortel, An Christians et V. Van Vyve) vinrent de penalties-corners. Une victoire en forme d'exploit : l'Espagne fait partie du top mondial... "C'est une équipe du calibre des Etats-Unis et de l'Inde, les deux favoris du tournoi de Kazan" (NdlR : où la Belgique joue, dans 15 jours, une place pour les JO de Pékin).

Une réponse claire donc aux observateurs sceptiques : la qualification pour les Jeux olympiques n'est pas qu'un rêve de doux utopistes. "Encore faudra-t-il tenir ce rythme durant six matches entiers", avertit le coach.

 

19:34 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-03-08

Belgium - Spain 28+29/03/2008

belspa1
Fotoreportage op de site van Philippe Demaret

+ interview avec la diététicienne Caroline Héraly

Uitslag match 2 "Selexion hockeyday"

3-1 (2-1)

Een heel zonnige zaterdag  is het geworden! 2 PC doelpunten (AnneSophie Van regemortel en An Christiaens van onze dames (2 op 2) bewezen dat de zware "pil" van de avond tevoren volledig verteerd was! Onze dames hadden vanaf de aanvang van de wedstrijd, het heft in handen en lieten de spaanse dames meestal achter de feiten aanlopen, toch moest keepster Nadine Khouzam enkele malen tussenkomen.
Aangezweept door het zeer talrijk opgekomen publiek konden onze dametjes zichzelf blijven motiveren om een extra tandje bij te zetten en zelfs al verliep het begin van de tweede helft nogal traag en maakten de spaansen een doelpunt (2-1) toch verslapte de aandacht niet en werd de eindstand nog verhoogd (Valentine Van Vyve) tot 3-1 na een 'scrimmage" voor het doel.
Dank aan Selexion, de KBHB en Braxgata voor het organiseren van dit event, die - mede door de  ruime media belangstelling -  zorgde voor een mooie propaganda voor het Belgisch dameshockey.

Nieuws bij Het laatste Nieuws over Robert Van de Walle, mentale coach van de ploeg : klik hier en over onze wedstrijden : klik hier

Verslag www.gva.be  (Gazet Van Antwerpen)

Andere sporten 29/03 Hockey: Belgische vrouwen verliezen en winnen tegen Spanje

"De Belgische hockeyvrouwen hebben een dubbele oefeninterland afgewerkt tegen Spanje in Boom. Het werd een wisselend succes. Vrijdag werd met 1-5 verloren, zaterdag volgde de revanche met een 3-1 overwinning.
Het doelpunt van vrijdag werd gescoord door Ann Christiaens, zaterdag trof zij opnieuw raak, net als Anne-Sophie Van Regemortel en Valentine Van Vyve.
De Belgen speelden tegen Spanje in het kader van hun voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi in het Russische Kazan."

**** 

Uitslag match 1 

1-5 (1-1) Eerst werd Ann-Sophie Van regemortel in de bloemetjes gezet voor haar 50ste cap. Een PC doelpunt van An Christiaens. De veelbelovende ruststand had veel verwachtingen losgemaakt. Jammer genoeg konden onze dames de 2de helft geen stand houden (3 prachtige spaanse PC-tip-in doelpunten kort na elkaar). 

Résultat match 1

1-5 (1-1) Anne Sophie Van Regemortel fut fétée pour ces 50 caps. Un PC but de An Christiaens. Des chiffres de mi-temps très prometteurs ...mais nos dames ne pouvaient pas tenir le coup. 3 jolis buts (PC-tip-in) espagnols finissaient les rêves des supporters...

16:10 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-03-08

Breda : 3 oefeninterlands.

De afgelopen paasdagen waren zeer druk voor onze damesploeg.

21/03/2008  :
Op vrijdag voormiddag afspraak op Antwerp om dan gezamenlijk naar Breda te rijden, hotelkamers innemen en dan lunch op Push.
We werden opgewacht door onze 2 ploegbegeleiders die ons waar mogelijk, de verdere dagen zouden helpen.

Na de lunch (broodmaaltijd) wandelden we terug naar het hotel en kregen de dames de eerste briefing, waarbij Robert Van de Walle (Olympisch en wereldkampioen Judo) werd voorgesteld. Hij zal de komende maand, de ploeg mee begeleiden, om zijn ervaring met sport op hoog niveau en prestaties onder hoge druk, met het team te delen . Die eerste sessie viel in goede aarde, dan verder voorbereiden voor de eerste match van dit paasweekend : tegen de ons al bekende ploeg van Nederlandse Antillen (1 maal gelijk en 2 x verloren tijdens vorige ontmoetingen).

Tijdens de line-up voor de match werd kapitein, An Christiaens, in de bloemetjes gezet voor haar 50ste cap ! (sorry foto mislukt)

De wedstrijd vond plaats op HCPush onder barre omstandigheden. De verlichting was niet optimaal en er was een harde, koude wind met af en toe regenvlagen. Toch waren onze dames zeker van hun stuk, dat ze een goede prestatie wilden neerleggen. Ze begonnen zeer snel en hoog aan de match wat al rap resulteerde in een prachtig doelpunt van Sofie Gierts.(backhand shot 1-0). Onze dames speelden op hun tempo verder en N-A liep achter de bal aan, toch moest Elizabeth Achten enkele keren goed tussen komen om het Belgisch doel schoon te houden. Ons aanvallend spel verliep vlot en dit resulteerde in nog mooie doelpunten van Charlotte De Vos en nogmaals van Sofie Gierts (op splijtende pas van Anne Sophie Van Regemortel). 3-0 in de rust. De tweede helft  begon NA dan harder en sneller te spelen wat hun al direct een doelpunt opbracht 3-1. Sophie Van Regemortel kon via een hobbeldoelpunt op een PC  4-1 maken. N-A kon de stand milderen tot een eindstand van 4-2.

Na de match kregen de dames een ijsbad –vóór de warme douche- dit is een nieuwe therapie om de spieren sneller te laten recupereren. Dan nog een diner/buffet op Push en terug naar het hotel voor een stretch- en relaxatiesessie o.l.v. Robert, waarna iedereen, zeer ontspannen, naar bed ging.

22/03/2008 :
Wake-up om 07u15,  jogging 07u30 en om 08u45 ontbijt (buffet met zeer veel, gezonde, keuze) daarna gesprek en oefensessie o.l.v. Robert in 1 van de vele zalen van het hotel. Lunch op Push en daarna vertrek naar BredaHC voor de match, om 14:00,  tegen Jong Oranje. De weersomstandigheden waren nog slechter dan de avond voordien. Er was wel heel wat publiek vanuit België op komen dagen! Het veld was traag door de vele regenbuien, onze meisjes begonnen redelijk aan de match hoewel er steeds een licht overwicht was voor de oranjedames. Toch gingen we de rust in met een 2-1 achterstand, doelpunt van Charlotte Devos en iedereen geloofde in de mogelijkheid om er toch een gelijkspel uit te halen. Tijdens de rust kregen de dames thee met honing om zich wat op te warmen maar jammer genoeg had dit geen effect want binnen de 10 minuten van de 2de helft, stonden we achter met 5-1, daarna herpakte de ploeg zich enigszins maar kon ondanks af een toe aandringen niet meer scoren. Jong Oranje scoorde daarentegen nog 2 maal. Eindstand 7-1. Een uitslag om snel te vergeten (zoals Robert zegt : niet dubben over wat gebeurd is, even analyseren en dan weer vooruit kijken naar de volgende wedstrijd)
OOk nu werd er een ijsbad genomen en daarna een warme douche. Diner/buffet vond plaats op Breda HC, waarna we per bus terug naar het hotel gebracht werden. Weer vond een “mentale” sessie plaats  met Robert en daarna vergaderden de dames, onderling, om een presentatie voor te bereiden, iedereen ging daarna weer vroeg naar bed.

23/03/2008 :
Wake up 08u00, jogging 08u15 ontbijt 08u30. Presentatie van de dames over tactiek. De coaches waren zeer tevreden over het geleverde werk. Daarna koffers inpakken, lunchen op Push en dan weer per bus naar Breda HC voor de belangrijke ontmoeting tegen Engeland. Belangrijk in die zin dat moest blijken of de dames hun teleurstelling van de dag voordien verteerd hadden en of ze weer een vuist konden vormen zoals tegen Nederlandse Antillen.
De Engelse ploeg was een mix van A-kern speelsters aangevuld met U-21 speelster (Sommige speelsters bereidden zich met Groot Brittanië ergens anders voor op de OS). Weer konden we rekenen op een redelijk groot aantal Belgische toeschouwers (waarvoor dank!). Onze meisjes hadden vanaf het begin het heft in handen tegen de Engelsen. Redelijk vroeg in de wedstrijd stond Carol Dembour alleen voor de keepster en maakte met een mooi “lob”doelpunt 1-0. Nog enkele mooie pogingen van onze dames werden door de engelse keepsters geweerd, een tegendoelpunt kwam na ca. 25 min. maar dan kon Margaux Grossen via een prachtige deviatie op aangeven van Charlotte Devos 2-1 maken. De ruststand werd de eindstand na een evenwichtige tweede helft met heel hard (soms vuil) spel van de Engelsen en zwak arbitreren van de Nederlandse scheidsrechters, maar onze dames lieten zich niet aftroeven en weerden zich fel. Een goede voorbereiding voor het soort spel wat hun te wachten staat in Kazan! Eindigen met een overwinning smaakt zó goed! Foto's van de match staan op onze Photospace (klik op button in de zijkolom   BNT Dames Photos )

Na het ijsbad, de warme douche, de bustrip naar Push en een lekkere warme maaltijd aldaar, werd, met een korte evaluatiebabbel, afscheid genomen van de organisators van het EFHGB en de terugtocht naar huis aangevat.

Nu weer opladen voor de 2 interlands tegen Spanje komende vrijdag en zaterdag (waarvoor we hopen op extra veel supporters!)

zomeruur 2008

18:24 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-03-08

Breda 21-23 /03/2008 EFHG

21-03-2008  Nederlandse Antillen -Belgium : 2-4  goals : Sofie Gierts (2x), Charlotte Devos + Anne-Sophie Van Regemortel

22-03-2008  : Jong Oranje - Belgium : 7-1 Goal : Charlotte Devos

23-03-2008  : Belgium -England (A +U21) : 2-1 : Goals : Carole Dembour + Margaux Grossen

More news: next days.
Photo's sur notre PhotoSpace !

 

19:00 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-03-08

Caps updated

zie in de zijbalk en klik op de pet - cliquez sur la casquette ci-à-côté

23:15 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eastern Friendly Hockey Games in Breda

21/03 18:00 : NED.ANT - BEL  (@Push HC)
22/03 14:00 : Jong Oranje - BEL  (@Breda HC)
23/03 16:00 : England A+<21 - BEL  (@Breda HC)

We hopen op veel supporters! Breda ligt niet ver van de grens!
Nous esperons que beaucoup de monde vient nous supporter! Breda n'est pas loin de le frontière!

16:54 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-03-08

Spanje -België 2-1

Ook vandaag hebben de dames verloren van Spanje.

De eerste helft werd er met veel wil maar toch wat slordig gespeeld 2-0.
De tweede helft betere  veldbezetting en controle van het spel.
2-1 werd de einduitslag, doelpunt op PC rebound.
-
1e time : jeu technique brouillon mais beaucoup de volonté.
2e time : meilleurre occupation du terrainet controle du jeu.
Score : 1mt 2-0   2mt 2-1 goal sur recup. PC.

 

 

 

17:47 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-03-08

Espagne - Belgique 3-1

Le premier mi-temps se terminait à 3-0.
Le goal est fait par Valérie Vermeersch.

Je (Linda) ne suis pas à Barcelone avec l'équipe et j'attends aussi les nouvelles pour mettre tout sur le blog!  

Je me demande aussi comment les filles ont géré leur bain glacial. 

+

De eerste helft eindigde op 3-0. Na de rust heeft Valérie Vermeersch  de eindstand vastgelegd.

Ik (Linda) ben dit keer niet mee gegaan met de ploeg. Ik wacht op meer nieuws en zet het dan meteen op de blog!

Ik vraag me ook af hoe de meisjes het ijsbad hebben doorstaan! 

 

17:51 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-03-08

L'équipe est bien arrivée-de ploeg is goed aangekomen!

Na een vlotte vlucht + busreis van Girona naar Sabadell, is de groep goed aangekomen in het hotel.

Nu wachten op het souper... 

19:31 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-03-08

De pers en dameshockey...

Weer een artikel over onze ploeg :in het Nieuwsblad ! Klik erop om het te vergroten!
Encore un article sur notre équipe! : Cliquez dessus pour élargir!

artikelniewsblad klein

 

17:14 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-03-08

Interview op de radio met Michel vd Boer

Voor een verslag en leuke foto's op Sporza en het radiointerview: klik hier

Ook het Laatste Nieuws heeft een interview met Michel van den Boer : klik hier  

Egalement  sur le site de La Libre  : cliquez ici 

Hieronder de nieuwste complete ploegfoto! (voor een grotere versie :klik op de foto)
Ci-dessous la dernière photo de l'équipe complète (pour une version plus grande : cliquez sur la photo)
merci à Philippe Demaret
foto rood geel klein

19:34 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-08

Belgium -Spain 28 + 29/03

BelgiumSpain

19:35 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |