19-04-08

USA - Belgium 3-2

De startende ploeg :Elizabeth Achten, Valerie Vermeersch, Anne-Sophie Van Regemortel, Lola Danhaive, Sofie Gierts, Gaelle Valcke, An Christiaens, Loise Cavenaille, Astrid Vervaet, Charlotte De Vos, Carole Dembour. .Invalsters : Caroline Guisset, Valentine Van Vyve, Olivia Bouche ( 50ste cap !), Morgane Vouche en Valerie Herbert..

Begin wat aftastend spel, met eerste mooie kans van de wedstrijd voor Carole Dembour, tip in juist over het doel. De amerikaanse dames speelden hard maar hadden toch de scheidsrechters nogal mee (altijd vriendelijk "I am sorry" zeggen, helpt blijkbaar echt! Aan de ene kant werd er veel voordeel gegeven ( die eigenlijk nadeel bleek) en aan de andere kant werd er regelmatg toch een PC gefloten i.p.v. voordeel te geven. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de amerikanen op penalty corner (met een ook door ons ingeoefend PC-nummertje). Belgie kwam langszij door doelpunt van Sofie maar juist voor de rust kwam Amerika op voorsprong met een mooi backhanddoelpunt. Na de rust maakte USA een door ons gecontesteerd doelpunt de bal zou aangeraakt zijn met het lichaam maar toch goed gekeurd : 3-1 .

De match werd harder in de tweede helft, Sofie werd hard aangepakt en kreeg voor haar reactie geel. Met 10 konden we stand houden . Met nog ong. 10 min. te spelen maakten wij op de tweede PC die wij kregen ( t.o 7 van USA) een doelpunt. De dames drukten nog stevig maar konden de gelijkmaker niet meer scoren. Teleurstelling maar ook hoop na deze legendarische interland. Morgen Frankrijk, we moeten zeker winnen om kans te maken op een finale plaats! Na de match gingen we nog met Caroline naar het ziekenhuis ( een hele ervaring !) voor een x-ray van haar vinger maar gelukkig blijkt die niet gebroken, volgende week moet zij nog eens een check laten doen.

Venez voir les goals du match sur eyesport.be, le site de Julien, notre vidéoéditeur.

21:32 Gepost door Member of the WBNT in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

nu begint het pas Dames

Jullie zijn bangelijk goed bezig.

Ik ben ervan overtuigd dat als jullie zo blijven spelen en jullie zelf niet verrassen jullie een kans hebben.

Wie doet er 2/3 tegen de USA? Beslist niet nummer 2 van de wereld Argentinie die zeer recent 3 maal duidelijk moesten onderdoen.

Wat jullie hier reeds tonen is een portie knappe weerbaarheid en een geweldige instelling.

"Blijven focussen op handleidingen en taken leidt tot wereldtitel! (marc lammers)
" http://www.be-hockey.com/index.php?option=com_content&task=view&id=108&Itemid=36

BONNE CHANCE

Gepost door: nicolas renaer | 20-04-08

De commentaren zijn gesloten.