24-05-12

Nederland (Oranje) - België 5-0

Oranjevrouwen boeken overtuigende zege op België

23-mei-2012 18:21

Oranjevrouwen boeken overtuigende zege op België

Selectie België : Nadine Khouzam, Anne-Sophie Van Regemortel, Louise Cavenaile, Stephanie De Groof, Lola Danhaive, Anouk raes, Lieselotte Van lindt, Barbara Nelen, Alix Gerniers, Jill Boon, Charlotte De Vos.
Later : Erica Coppey, Judith Vandermeiren (eerste cap voor WBNT), Hélène Delmée, Emilie Sinia, Valérie Vermeersch, Laura Patriarche. Speelden niet : Gaëlle Valcke, Aisling D'Hooghe en Pauline leclef.

Door Redactie hockey.nl Twitter 23-mei-2012
De Nederlandse vrouwen hebben woensdagmiddag in Arnhem een oefenduel gewonnen van België. Op het blauwe veld van Upward trok de ploeg van Max Caldas met 5-0 aan het langste eind. Voor Oranje – dat was aangevuld met vijf jeugdinternationals – scoorden Sabine van Silfhout (twee keer), de jarige Kelly Jonker (foto), Claire Verhage en Marilyn Agliotti.

Hoewel Oranje in de beginfase wat moeite had om grote kansen te creëren, was vanaf het eerste balcontact duidelijk wie er in Arnhem domineerde. Tussen de tien en de 22ste minuut versierde Nederland drie corners. Nadat twee pogingen van Caia van Maasakker geen resultaat opleverden, bleek een schot van Sabine van Silfhout wel doeltreffend.

De middenvelder van Klein Zwitserland viel woensdag net als Maria Verschoor, Charlotte Vega, Renske Siersema en Laura Nunnink in bij Oranje, dat geen beroep kon doen op de speelsters van Laren en Den Bosch. Zij hebben dit weekend nog verplichtingen met hun clubs in de ECCC.

Negen minuten na de openingstreffer leidde een aanval over de rechterkant de tweede treffer in. Gelegenheidsaanvoerder Marilyn Agliotti prikte de 2-0 binnen. België kon daar maar bar weinig tegenover stellen. Slechts eenmaal werd goalie Floortje Engels in de eerste helft onder vuur genomen, maar de vlammende backhand van de Belgische sterspeelster Charlotte de Vos werd keurig door de sluitpost van Amsterdam uit het doel gehouden.

Na een slordige fase in de eerste tien minuten na rust pakte Oranje in de 47ste minuut de draad weer op. Maria Verschoor – zondag nog gedegradeerd met Rotterdam – snelde langs de Belgische verdediging en bediende Claire Verhage op maat: 3-0. Het Belgische verzet was, voor zover aanwezig, geheel gebroken.

In het laatste kwartier voerde Nederland de score op naar een allesbehalve geflatteerde 5-0. De doelpunten vielen dankzij een corner van opnieuw Van Silfhout en een prachtige solo-actie van Jonker, die vandaag 22 jaar is geworden. Donderdag staan beide teams opnieuw tegenover elkaar. Net als woensdag wordt ook dat duel afgewerkt in Arnhem. De tweede derby der lage landen begint om 14.00 uur. (@ReemtBorcherts)

Nederland - België 5-0 (2-0)

22. 1-0 Van Silfhout (sc)
31. 2-0 Agliotti
47. 3-0 Verhage
57. 4-0 Van Silfhout (sc)
67. 5-0 Jonker

 

Foto: KNHB/Frank Uijlenbroek


 

01:03 Gepost door Member of the WBNT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.