25-05-12

Nederland (Oranje) - België 1-0 (24-05-2011)

Oranjevrouwen moeizaam langs Belgen in Arnhem

Oranjevrouwen moeizaam langs Belgen in Arnhem

Selectie België : Aisling D'Hooghe, Anne-Sophie Van Regemortel, Louise Cavenaile,Stephanie De Groof, Lola Danhaive, Anouk raes, Lieselotte Van lindt, Barbara Nelen, Alix Gerniers, Jill Boon, Charlotte De Vos, Later : Erica Coppey, Judith Vandermeiren, Hélène Delmée, Emilie Sinia, Valérie Vermeersch, Pauline Leclef (eerste selectie voor WBNT) 
Speelden niet : Gaelle Valcke, Nadine Khouzam en Laura Patriarche.

Door Redactie hockey.nl Twitter 24-mei-2012 15:41
De Oranjevrouwen onder leiding van bondscoach Max Caldas bleken donderdagmiddag in Arnhem net als een dag eerder te sterk voor België. Dit keer werden de zuiderburen met 1-0 verslagen. Voor Oranje scoorde SCHC'er Caia van Maasakker voor rust uit een strafcorner.

Een dag eerder werd het nog 5-0 voor Nederland, maar dat zat er dit keer niet in voor Nederland dat wederom aantrad zonder de speelsters van Laren en Den Bosch. Zij hebben dit weekend nog verplichtingen met hun clubs in de ECCC.

Wel van de partij waren weer de jeugdinternationals  Sabine van Silfhout, Charlotte Vega, Renske Siersema en Laura Nunnink. Maria Verschoor speelde dit keer niet mee. Een basisplaats was er weggelegd voor onder meer Ellen Hoog (foto) en Sophie Polkamp.

Kansen waren er genoeg voor Oranje dat uiteindelijk vijf strafcorners mocht nemen. De Belgen mochten een keer aanleggen vanaf kop cirkel. Een doelpunt voor rust van Jonker werd afgekeurd.

22:40 Gepost door Member of the WBNT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.